В рамках проекту постійно відбуваються:

Тренінг з планування діяльності ініціативи «Університет, дружній до сім’ї»

Тренінг, розроблений з урахуванням кращих практик Міжнародної організації праці, проводиться у рамках проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ».

Головною метою тренінгу є відпрацювання навичок,  необхідних для розробкита втілення різних форм ініціативи «Заклад, дружній до сім’ї».

Тренінг включає:

- презентації досвіду Сумського держуніверситету та кращих практик закордонних університетів зі втілення дружніх до сім’ї ініціатив;

- інтерактивні сесії, які демонструють актуальність та значущість проблематики, дозволяють усвідомити вплив бездіяльності у подоланні конфлікту між навчанням та сімейними обов’язками;

- розвиток розуміння політики дружності до сім’ї;

- розвіювання поширених міфів, стереотипів  і помилок стосовно поєднання навчання і сімейних обов'язків;

- розробку плану дій зі втілення конкретних підходів дружності до сім’ї в умовах свого закладу.

- Тренінги для молоді на тему "Рівні можливості - рівна відповідальність" 

Мета тренінгу: сприяти формуванню життєвих орієнтирів молоді, вільних від стереотипних уявлень, стосовно самореалізації в сім’ї та суспільстві. На тренінгу молодь ознайомлюється з ініціативою «Заклад, дружній до сім’ї», аналізує переконання стосовно «правильних» партнерських стосунків, формує мотивацію на створення гармонійної сім’ї і підвищення психолого-педагогічної грамотності, відпрацьовує навички ефективного партнерського спілкування, емпатійного слухання. Тренінг сприяє визначенню молоддю власної позиції щодо цінності сім’ї, типу взаємовідносин між членами сім’ї та можливостей поєднання сімейних обов’язків з професійними.

- Семінари з елементами тренінгу для кураторів студентських груп СумДУ:

Тематикаактивізація особистісного потенціалу особистості учасників (усвідомлення професійних бар’єрів, вироблення конструктивних поведінкових патернів).

-  Спільні семінари для батьків з дітьми

Теми семінарів: «Виховання без ляпасів», «Спільна сімейна творчість». Семінари сприяють розвитку навичок кооперації батьків з дітьми, підвищують педагогічну компетентність батьків, сприяють підвищенню мотивації до виконання батьківських обов'язків, стимулюють загальний розвиток дітей та формують у них творчі здібності.

- Консультування батьків щодо способів гармонізації сімейних стосунків, виховання та догляду за дитиною

Консультації дозволяють клієнтам розвивати здібності та внутрішні ресурси, що сприяють ефективному вирішенню психологічних та педагогічних проблем.

- Консультування з юридичних та медичних питань

Консультації дозволяють клієнтам отримати рекомендації щодо вирішення такого роду проблем.

- Масові культурні та оздоровчі заходи для сімей

Заходи сприяють згуртуванню сімей, фізичному оздоровленню та покращенню психологічного мікроклімату в них, піднесенню іміджу сім’ї, переосмисленню ролей батька і матері, формуванню громадської думки, прихильної до ідей гендерної рівності.

Лист підтримки від МОН

У разі бажання долучитись до заходів проекту, прохання завертатись за телефонами: 

+380 542 687 796, +38 050 288 1038, Юлія Савельєва.