Leleka

Завідувач кафедри філософії, політології та інноваційних соціальних технологій СумДУ Н.Світайло взяла участь у всеукраїнському науково-практичному семінарі «Інновації та найкращі практики ґендерної освіти», який  відбувся 28-29 листопада у м. Києві. Організаторами заходу виступили НТУУ «Київський політехнічний університет», Всеукраїнська мережа центрів гендерної освіти при ВНЗ, Фонд імені Фрідріха Еберта, представництво в Україні.

Метою заходу було підведення підсумків роботи та презентація досвіду діяльності Всеукраїнської мережі ЦГО ВНЗ, яка об’єднує сьогодні  24 гендерних центри, кафедри, студії університетів з різних міст України.

Під час заходу було представлено кращі практики, що напрацьовані ЦГО ВНЗ, підняті до обговорення важливі питання  та окреслені стратегічні напрями щодо подальшого розвитку мережі.

Зокрема Світайло Н.Д як керівник проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями студентками у ВНЗ» презентувала навчальний посібник «Формування гендерно-відповідальної поведінки молоді», представила досвід впровадження у СумДУ ініціативи «Університет, дружній до сім’ї”, а також ознайомила учасників семінару з кращими практиками реалізації таких підходів у провідних європейських університетах.

Результатом дводенної роботи фахівців та представників Міністерства освіти і науки України стали пропозиції  по забезпеченню сталого впровадження принципів ґендерної рівності в систему вищої освіти відповідно до міжнародних зобов'язань України та національного законодавства задля розвитку ґендерночутливого освітнього середовища.