Сумський державний університет став членом Європейського Альянсу – 2014

Leleka

Сумський державний університет став членом Європейського Альянсу – 2014, який впроваджуватиме у наступному році по всій Європі ініціативу «Рік балансу між сім’є та роботою». Наразі готується достатньо амбітний робочий план 2014 року, результатом  якого буде надання рекомендацій до політики Європейського Союзу щодо збалансованого поєднання професійних інтересів з сімейними. Займатиметься цією роботою COFACE - Конфедерація організацій Євросоюзу, що працюють у сфері підтримки сім’ї (на сьогодні це вже близько 60 організацій з 23 країн-членів Євросоюзу). Девізом Конфедерації є «Кращі сім’ї – краще суспільство».   

Впродовж 2014 року в Європі відбудуться конференції та засідання тематичних робочих груп, що  досліджуватимуть різні аспекти балансу між професійним та сімейним життям.

Команда проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» представила свою роботу як Центру підтримки сім’ї СумДУ та отримала схвальну оцінку від керівників Альянсу, а також була запрошена до участі в Альянсі.

СумДУ і надалі продовжує поширювати ідеї  ініціативи «Заклад, дружній до сім’ї», демонструючи як власні кращі практики, так і міжнародні. «Ми постійно пересвідчуємось у тому, що у світі все більш актуальним стає питання гармонійного поєднання сімейних та професійних інтересів. Наступний рік очікується бути достатньо плідним у цій царині як для нашого проекту, так і для міжнародної спільноти. Ми вже мали можливість переконатись у затребуваності цієї роботи не лише  з боку користувачів послуг Центру підтримки сім’ї СумДУ, а й з боку представництва інших ВНЗ України», - зауважила керівниця проекту Ніна Світайло.