Сумський державний університет розпочинає серію тренінгів з планування діяльності ініціативи «Університет, дружній до сім’ї»

Leleka

10-11 лютого 2014 року в Запорізькому національному університеті та 12-13 лютого 2014 року в Дніпропетровському національному університеті залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна відбудуться тренінги з метою відпрацювання навичок, необхідних для розробки та втілення різних форм ініціативи «Заклад, дружній до сім’ї».

Тренінги, розроблені з урахуванням кращих практик Міжнародної організації праці, проводяться у рамках проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Офіційними партнерами проекту виступають Міністерство освіти і науки України та Міністерство соціальної політики України.

Тренінги включають:

- презентації досвіду Сумського держуніверситету та кращих практик закордонних університетів зі втілення дружніх до сім’ї ініціатив;

- інтерактивні сесії, які демонструють актуальність та значущість проблематики, дозволяють усвідомити вплив бездіяльності у подоланні конфлікту між навчанням та сімейними обов’язками;

- розвиток розуміння політики дружності до сім’ї;

- розвіювання поширених міфів, стереотипів і помилок стосовно поєднання навчання і сімейних обов'язків;

- розробку плану дій зі втілення конкретних підходів дружності до сім’ї в умовах вишу.

Серед цільової групи проекту – адміністрації ВНЗ, викладачі та співробітники, що опікуються питаннями позанавчальної роботи зі студентами, студентська молодь, молоді матері. Як результат, очікується поширення ініціативи зі створення доброзичливих до сім’ї умов в університетському середовищі країни.

Організатори: Сумський державний університет, команда проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» за підтримки Європейського Союзу.