Ініціативу «Університети – заклади, дружні до сім’ї» презентували на виставці

Leleka

6 лютого центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» було проведено виставку соціальних та екологічних проектів компаній, неурядових організацій та університетів - CSR Marketplace. Учасником виставки стала всеукраїнська ініціатива «Університети – заклади, дружні до сім’ї» Центру громадських ініціатив «Інтелект Сумщини».

Відвідувачі цьогорічного CSR Marketрlace мали можливість ознайомитись з кращими прикладами соціальних програм, неформально поспілкуватися з компаніями та організаціями, обмінятися контактами, знайти партнерів для своїх проектів, обговорити актуальні проблеми. Свої кращі соціальні та екологічні проекти представили близько 20 організацій.

Метою участі проекту СумДУ у виставці було привернення уваги до актуальності створення в університетах України середовища, доброзичливого до сім’ї, через забезпечення умов, які дозволяють студентам, працівникам та відвідувачам університету плідно поєднувати обов’язки, пов’язані з навчанням/роботою, з сімейними обов’язками. Цікаво було дізнатись, що  аналогічні Сумському державному університету дружні до сім’ї проекти набувають поширення. Так, організація «1 +1 медіа» щойно розпочала втілення програм, спрямованих на підтримку персоналу з сімейними обов’язками, а також зі збереження здоров’я на робочому місці. 

В Україні CSR MarketPlace проходив вже четвертий рік поспіль і зібрав близько тисячі відвідувачів (представників компаній та міжнародних фондів, університетів, громадських організацій та державних установ, журналістів та інших).

В рамках виставки відбулась важлива дискусія, під час якої учасники обговорили взаємини бізнесу, влади і суспільства «Соціальне партнерство бізнесу влади і суспільства: хто і за що відповідає?»

Всі проекти компаній-учасників були представлені в спеціальному каталозі виставки.