Жінкам розказуватимуть про їх права через Інтернет

Leleka

6 лютого в прес-центрі «ЛігаБізнесІнформ» відбулась презентація Віртуальної служби правової допомоги для жінок. За допомогою Служби будь-яка жінка, яка має доступ до Інтернет, зможе поставити запитання стосовно своїх прав у сімейних стосунках, на роботі чи в громадській діяльності. Для цього потрібно лише зайти на електронну сторінку Служби (http://legal.wcu-network.org.ua) і зареєструватися – і отримати консультацію чи пораду.

За словами однієї з юристів Служби Тетяни Мельник, багато ситуацій, в які потрапляють жінки, є типовими і тому відповіді спеціалістів одному дописувачу насправді допоможе багатьом людям. «Кількість активних користувачів Інтернет ресурсами збільшується кожного дня, а значить і кількість жінок, яким ми зможемо допомогти», сказала Тетяна.

Окрім правових он-лайн консультацій, на сторінці Служби планується розміщення правової інформації - зразки деяких документів, алгоритми дій в конкретних ситуаціях та правова аналітика, – це інформаційно-правова підтримка, яку планує надавати компанія «ЛІГА:ЗАКОН». За словами Оксани Лой, керівниці бухгалтерської категорії компанії, "Доступ до правової інформації і правовий захист бізнесу і громадян – це основа, яка була закладена в бізнес компанії «ЛІГА:ЗАКОН» 22 роки тому. Сьогодні ми прагнемо підтримати соціальні ініціативи, спрямовані на правову грамотність і освіченість українців, оскільки розуміємо, що разом ми здатні формувати стале суспільство, яке розуміє і вміє користуватися своїми правами".

Поради надаватимуть фахівці юридичної компанії «Фомін, Сергієнко і Партнери» і адвокатського об’єднання "С. Т. Партнерс", а також громадські організації - члени Мережі ЖКУ - Чернігівська обласна організація спілки жінок України, Центр підтримки громадських ініціатив «ЧАЙКА».