«Молоді в дії» представлено ініціативу «СумДУ – заклад, дружній до сім’ї»

Leleka

Наприкінці лютого у м. Вроцлав (Польща) у рамках програми «Молодь в дії» відбувся захід з розвитку партнерства між європейськими організаціями та організаціями кран-сусідів Європи, що працюють з молоддю. Захід став нагодою не лише повчитись, а й презентувати досвід Сумського державного університету у втіленні дружніх до сім’ї ініціатив на Європейському рівні.

Учасницею заходу від СумДУ стала координаторка проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» Юлія Савельєва. Загалом участь у заході взяли представники 12-и країн. Головною темою стало обговорення того, як оптимізувати роботу з молоддю через використання ЗМІ.

«Для нас ця зустріч дала можливість не лише представити свій досвід, а й розпочати роботу з формування партнерства з тими, хто працює у сфері підтримки сім’ї по всій Європі. Так, на зміну програмі «Молодь у дії» наразі йде «Еразмус+», яка продовжиться до 2020 року та розширить напрямки діяльності, залучить широке коло учасників, сприятиме встановленню партнерства між зацікавленими країнами Європи та її сусідами», - говорить Юлія Савельєва.   

Участь у заході дозволила ознайомитись з формами роботи інших організацій, які спрямовують свою діяльність на молодь та дітей, а також переконатись у тому, що тема дружності для сім’ї є актуальною для багатьох країн. А той факт, що до сьогодні молодіжні організації це питання підіймали не надто часто, дозволяє пишатись тим, що СумДУ вже є що продемонструвати у цьому напрямку іншим. Попереду – етап підготовки та ретельного планування дій з розвитку партнерства.

Зрушення питання підтримки сім’ї об’єднаними зусиллями зацікавленого кола організацій дозволяє розраховувати на ефективне визначення шляхів збалансованої підтримки, якої на сьогодні потребує сім’я.