Для творчих мам – творчі подарунки

Leleka

9 квітня у приміщенні Наукової бібліотеки Української академії банківської справи відбулося відкриття виставки за підсумками конкурсу творчих робіт матерів Сумщини «ART-Мама». Ініціатором й організатором заходу виступила громадська організація «Калинове гроно» на чолі з натхненницею конкурсу Ніною Василівною Чернявською

Хоча ми і використовуємо слово «конкурс», але на святі не було ні переможців, ні переможених. Кожна майстриня (а їх було більше тридцяти) була нагороджена грамотою й пам’ятним сувеніром. А найприємнішим подарунком для творчих мам стали виступи солістів Зразкового дитячого музичного театру «Дзвіночок» Сумського Палацу дітей та юнацтва.

Мама… Це перше слово, яке звучить з вуст немовлят. Воно несе за собою велику, безмежну силу, яка завжди підтримує тебе й оберігає. Мама завжди подумки з нами, хвилюється за кожні наші невдачі, й радіє за кожну перемогу, навіть найменшу, як перший крок, або перша відмінна оцінка. Мама – це найкраща людина в світі, яка завжди буде з тобою.

Крім повсякденних справ, мами ще встигають займатися творчістю. Мамині руки здатні створювати нереальні речі з простого, звичайного матеріалу, адже в їхніх головах безліч цікавих ідей та задумок. Саме завдяки таким мамам і була створена виставка «ART-Мама», на якій було представлено багато виробів, виконаних у різних творчих напрямках.

Кожній учасниці було задано питання: «Хто надихає Вас на створення цих чудових робіт?». З уст мам звучала одна й та сама відповідь: «Нас надихає сім’я та діти, заради них ми й створюємо наші вироби». Це вкотре доводить, що мамине серце – велике, і в ньому назавжди залишається частка дитини заради якої і хочеться творити.

На відкриття виставки завітали також почесні гості: Наталія Цибульська, начальник управління культури і туризму Сумської міської ради та Юлія Тарасенко, головний спеціаліст відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Сумської міської ради.

Скажу від себе, що атмосфера на конкурсі була надзвичайно теплою, щирою і по-сімейному затишною. Від кожного виробу йшли промені маминої любові й тепла. Особисто для мене було честю бути присутньою на цьому заході, адже він був присвячений найголовнішим та найдорожчим жінкам у нашому житті, нашим мамам.

Даний захід відбувся у стінах Сумської академії банківської справи, яка виступає партнером у реалізації проекту "Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах".

 

Яна Метенко