Де можна завантажити підручники в Інтернеті

Leleka

Онлайн-бібліотека Pidruchniki.net містить багато підручників з найрізноманітніших дисциплін. Усього їх налічується більше 30. Тут є підручники різних видавництв, в основному у форматі PDF. Проте зустрічаються й інші, наприклад DJVU, який підтримують не так багато рідерів. Проте це не повинно бути проблемою – незрозумілий електронній книзі файл можна легко конвертувати в зрозумілий формат. В інтернеті подібних сервісів досхочу.

Ще один великий майданчик називається Велика шкільна бібліотека”. Він наповнюється силами волонтерів, тож заповнений ще не до кінця. Наприклад, у розділі “Інформатика” є лише три книги для другого класу. Проте й наявна бібліотека здатна задовольнити багато потреб у книжках з різних предметів. Усього на сайті представлені 29 дисциплін з 1 по 11 класи. Тут також є декілька посібників для вчителів і трошки літератури зі шкільної програми, а ще додаткові матеріали, робочі зошити та інше. Більшість підручників доступні у форматі PDF. Завантажувати їх можна безпосередньо із сайту, вони не заархівовані та не запаролені. 

Бібліотека “Портфель” надає вичерпну інформацію про завантажувані книги, з міжнародним стандартним номером ISBN включно. Тут взагалі немає пошуку – користуватися можна лише каталогом. Підручники тут діляться на категорії найпопулярніших, найновіших, та за класами. У перших двох знайти можна небагато книжок. А ось якщо вибирати за класом, то відкривається повний список книг для цього навчального рівня з усіх дисциплін. 

Велика кількість новинок є в бібліотеці “Школьные учебники”. Це підручники 2013-2014 рр. випуску. Окрім цього, на сайті є дуже зручна система пошуку: можна виводити на екран книжки за заданими критеріями: мовою, класом, предметом, типом і, звісно, просто шукати за назвою.  

За матеріалами сайту http://tvoemisto.tv/