Міносвіти вимагає призупинити діючі санітарні норми для дитсадків

Leleka

Міністерство освіти і науки України звернулося до Кабінету Міністрів України доручити Міністерству охорони здоров’я та Державній санітарно-епідеміологічній службі України призупинити дію Державних санітарних норм та правил «Влаштування, обладнання, утримання дошкільних навчальних закладів та організації життєдіяльності дітей» (в редакції 2013 року) та доопрацювати їх до 1 грудня 2014 року, враховуючи пропозиції МОН України.

Відповідний лист Міністерства № 1/10-2961 від 17.10.2014 розміщено на офіційному сайті МОН.

Зокрема, Міністерство освіти і науки інформує Кабінет Міністрів України про ситуацію, пов’язану з набранням чинності 10. 10. 2014 року Державних санітарних норм та правил «Влаштування, обладнання, утримання дошкільних навчальних закладів та організації життєдіяльності дітей», затверджених наказом МОЗ від 9 серпня 2013 року за № 1370/23902, дію яких було призупинено в жовтні 2013 року, у зв’язку з виявленими недоліками та значним резонансом у суспільстві.

Як повідомляється у листі, МОЗ України надіслав на погодження проект наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 01 серпня 2013 року №678» щодо перенесення терміну застосування Державних санітарних правил (для доопрацювання) ще на 1 рік до 01.10 2015 року. У свою чергу, МОН погодило зазначений наказ за умови застосування старих Державних санітарних норм та правил (1985 року) на час доопрацювання нових, але не пізніше, ніж до 1 грудня 2014 року. З невідомих причин наказ МОЗ України з цього питання не було видано.

Міністерство освіти і науки наголошує, що Державні санітарні норми та правила «Влаштування, обладнання, утримання дошкільних навчальних закладів та організації життєдіяльності дітей» від 1.08. 2013 року значно ускладнюють процес розширення мережі дошкільних навчальних закладів, у тому числі приватних, унеможливлює відкриття таких закладів, що в свою чергу стримує доступ громадян України до якісної дошкільної освіти. Нагадуємо, що черга на влаштування дітей до дошкільних навчальних закладів по Україні складає близько 70 тисяч.

(c) http://socportal.info/