Зустрічі з психологом для першокурсників

Leleka

Традиційно восени відбуваються зустрічі першокурсників з психологом університету. Цього року на сьогодні такі заходи вже відбулись у 22 групах, у яких прийняло участь близько 400 студентів.

Робота відбувалась у формі тренінгів, що дало можливість проявити активність всім учасникам. Тематика зустрічей стосувалась перш за все міжособистісних відносин у колективі, оскільки питання адаптації є актуальними та важливими у цей час.

Дискусії, робота з кейсами, виконання спеціальних вправ дали можливість учасникам розкрити себе, ближче познайомитись з іншими студентами групи, а також сприяли процесам формування колективу. Стосунки, які складаються на цьому етапі між молодими людьми, є важливою умовою для подальшого формування глибоких та довірливих відносин.

Окрему увагу було приділено з’ясуванню значення психологічних знань у житті кожної людини. Студенти ділились знаннями з приводу особливостей діяльності психолога, знайомилися з можливостями, які відкриває робота з психологом.

На завершення кожен учасник мав змогу прийняти участь у запропонованому психологічному тестуванні та обговорити його результати вже у приватній бесіді з психологом.