Творча майстерня «Впровадження гендерних підходів в систему вищої освіти»

Leleka

20-22 листопада 2014 р. у Харкові відбулася Творча майстерня «Впровадження гендерних підходів в систему вищої освіти».

Організатори заходу – Всеукраїнська мережа осередків гендерної освіти ВНЗ у партнерстві із Фондом імені Фрідріха Еберта, представництво в Україні, Харківський національний університет радіоелектроніки.

Мета заходу - підведення підсумків трирічної діяльності Всеукраїнської мережі осередків гендерної освіти ВНЗ та розробка стратегічного плану її подальшої діяльності.

У творчій майстерні взяли участь осередки гендерної освіти навчальних закладів міст Харкова, Луцька, Дніпропетровська, Сум, Глухова, Кривого Рогу, Лозової, Острогу, а також представники Головного управління соціального захисту ХОДА та  Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

Під час майстерні були презентовані досвід та кращі практики діяльності членів мережі,  визначені основні напрями та подальші кроки щодо системної  діяльності мережі, розроблені методичні матеріали щодо впровадження гендерних підходів у вищу освіту.

Вже впродовж майже 3-х років діяльності мережі гендерний ресурсний центр СумДУ являється її членом. За цей час співробітниками нашого центру було опрацьовано методику гендерного аудиту ВНЗ, яку планується в найближчий час апробувати у пілотних ВНЗ та Міністерстві освіти і науки України з тим, щоб у подальшому зробити інструментом для системного використання.