Тематичний місячник "16 днів проти насильства"

Leleka

З 20 листопада по 20 грудня в рамках ініціативи "Університет дружній до сім'ї" передбачається проведення тематичного місячника на підтримку Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» з метою формування у молодіжному середовищі толерантності та поваги до загальнолюдських цінностей.

28 листопада на базі Сумського державного університету пройде семінар-тренінг для соціальних педагогів шкіл м. Суми та Сумського району на тему «Перша психологічна допомога дітям».

Протягом листопада-грудня відбудуться виїзні  тренінги з планування діяльності ініціативи «Університет, дружній до сім’ї» для представників університетів міст Луцька, Тернополя, Рівного; низку семінарів-тренінгів для студентів спеціальності «Соціальна педагогіка», «Соціальна робота» ВНЗ різних рівнів акредитації на тему «Перша психологічна допомога дітям», «Планування сім’ї та репродуктивне здоров’я»; презентацію для студентів Сумського медичного коледжу з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

Фахівці психологічної служби СумДУ проведуть серію тематичних тренінгів та семінарів для студентів університету, акцентувавши увагу на проблемі насильства.

3 та 10 грудня на базі Гендерного ресурсного центру пройдуть тематичні семінари для студентів на тему: «Запобігання сімейному насильству: європейський досвід» за участі волонтерів Європейської волонтерської служби.

Щопятниці на базі Центру підтримки сім'ї будуть проходити тематичні заняття для дітей та співробітників "Творчі п'ятниці", а на базі інформаційно-бібліотечного комплексу організують тематичні  книжкові виставки та забезпечать підготовку і поширення спеціальних інформаційних листівок та іншої символіки, присвячених Всесвітній акції «16 днів проти насильства».

Заходи в рамках тематичного місячника відбудуться  у Сумському державному університеті» спільно з Управлінням освіти і науки Сумської ОДА, ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини»  в рамках Всесвітньої акції «16 днів проти насильства»