Гендерний ресурсний центр СумДУ долучився до обговорення гендерної політики в контексті євроінтеграції

Leleka

10-12 грудня у Києві відбулася міжнародна конференція «Гендерна політика в контексті Європейської інтеграції та міжнародних зобов'язань України». Активну участь у заході взяли і співробітники Гендерного ресурсного центру Андріана Костенко та Юлія Савельєва.

Під час конференції було обговорено комплекс питань, пов’язаних з ефективним втіленням гендерної політики України в контексті євроінтеграції. Серед найбільш гострих питань, що були обговорені, наступні: позиції України у виконанні міжнародних зобов’язань щодо забезпечення рівності жінок і чоловіків, Національний план дій з реалізації резолюції Ради Безпеки ООН «Жінки.  Мир. Безпека», виклики щодо реалізації гендерної політики в сучасних умовах, протидія гендерно-обумовленому насильству та торгівлі людьми, гендерно-орієнтоване бюджетування як інструмент забезпечення рівності.

Співробітники Гендерного ресурсного центру також долучились до обговорення дієвих механізмів забезпечення гендерної рівності, належної підтримки ґендерних підходів в академічному середовищі та на регіональних рівнях. Представляючи гендерно-чутливу ініціативу «Університет, дружній до сім’ї», фахівчині Гендерного центру СумДУ надали рекомендації до нового трудового законодавства, що сприятимуть особам, які працюють, ефективно поєднувати професійні обов’язки з сімейними.    

Проведення конференції ініційовано Міністерством соціальної політики України у партнерстві з Фондом ім. Ф.Еберта (Представництво в Україні), Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Фондом Народонаселення ООН в Україні, Фондом ООН-Жінки, Українським жіночим фондом. 

 З текстом резолюції можна ознайомитися тут