Профактив СумДУ долучився до програм ініціативи «Сумський державний університет - заклад, дружній до сім’ї»

Leleka

4 лютого відбулось засідання представників профспілкового активу у рамках ініціативи «Сумський державний університет – заклад, дружній до сім’ї». Захід включав опрацювання одного з компонентів ініціативи, а саме – здоров’язберігаючих програм.

Програма, запропонована учасникам засідання для ознайомлення, спрямована на популяризацію здорового способу життя та наразі реалізується СумДУ у партнерстві з НДО «Інтелект Сумщини». Ця здоров’язберігаюча програма складається з низки заходів під загальною тематикою «Формування відповідального відношення до репродуктивного здоров’я жінок «Збережи життя».

Мета програми -  формування відповідального ставлення до репродуктивного здоров'я та планування сім’ї, усвідомлення рівних обов’язків чоловіків і жінок у питаннях планування сім’ї. Учасники переглянули тематичне відео та розглянули фактори, що впливають на репродуктивне здоров’я, а крім того дізнались про можливості для викладачів і студентів, які надає центр підтримки сім’ї СумДУ у питаннях поінформування про міжособистісні стосунки та безпечну статеву поведінку.

Як зазначила фахівець центру підтримки сім’ї Юлія Савельєва, ініціатива СумДУ «Університет, дружній до сім’ї» діє в рамках проекту Європейського Союзу, а її компонент – здоров’язберігаюча програма «Збережи життя» - в рамках проекту за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID. З її слів, тренінги та інформаційні матеріали на тему відповідального ставлення до репродуктивного здоров’я та планування сім’ї доступні профактиву СумДУ та всій університетській спільноті.