СумДУ проводить процедуру гендерного аудиту

Leleka

В рамках реалізації закріпленої у стратегії розвитку університету ініціативи «Університет, дружній до сім'ї» Гендерним ресурсний центром спільно з профспілковим комітетом розпочато роботу по проведенню гендерного аудиту діяльності університету.

4 лютого у літературній вітальні СумДУ для профспілкового комітету було проведено семінар-тренінг, в ході якого презентовано методику проведення гендерного аудиту, акцентовано увагу на особливості діяльності окремих підрозділів та необхідності застосування якісних індикаторів для оцінки стану забезпечення гендерної рівності у кожному з них.Учасники спільно вчилися шукати гендерну складову у власній діяльності та оцінювати рівень забезпечення можливостей для чоловіків та жінок. 

Як зазначила голова представницького органу профспілок університету, Валентина Боровик, участь у проведенні гендерного аудиту розкриває для профспілок новий напрям і нові можливості аналізу і власної діяльності та дозволяє більш системно працювати над покращенням соціально-психологічного клімату та умов праці членів колективу.

Перші результати аудиту будуть презентовані на Всеукраїнському семінарі мережі осередків гендерної освіти ВНЗ, який відбудеться у СумДУ 18-20 лютого у партнерстві з Представництвом фонду ім. Ф.Еберта в Україні.