Ініціатива СумДУ «Університет, дружній до сім’ї» отримала нагороду Фонду Східної Європи

Leleka

    У грудні 2012 року стартував третій щорічний національний конкурс програм «Корпоративне волонтерство в Україні-2012». Мета конкурсу – відзначити компанії, де розроблені та активно впроваджуються волонтерські програми, спрямовані на розв’язання  суспільно-значущих проблем. Вже третій рік поспіль організатори конкурсу відзначають найкращі практики бізнесу, які допомагають вирішувати гострі соціальні та екологічні проблеми суспільства, залучаючи експертизу та знання компаній, досвід і робочий час співробітників. Конкурс також спрямований на поширення практики волонтерського руху серед компаній в Україні.

 Не залишилася осторонь цьогорічного конкурсу і команда Центру підтримки сім’ї СумДУ, надавши на розгляд поважного журі волонтерську програму «Ініціатива «Університет, дружній до сім’ї» (забезпечення рівних можливостей для поєднання студентами, викладачами та співробітниками Сумського державного університету навчальних/професійних зобов’язань із сімейними)». Основною причиною для впровадження програми «Університет, дружній до сім’ї» стали часті випадки академічних відпусток студенток, що народили дитину, нарікання студентів та співробітників університету на складнощі, пов’язані з відвідуванням занять / виконанням робочих обов’язків за наявності маленьких дітей, ситуації з перекладанням молодими сім’ями своїх батьківських обов’язків на старших родичів. Тож, задля пом’якшення конфлікту між приватною та суспільною сферами інтересів студентів, викладачів та співробітників СумДУ були запропоновані послуги з «наближення» університету до сім’ї. Ціллю волонтерської програми стало створення в університеті середовища, доброзичливого до сім’ї, через забезпечення можливостей, які дозволяють студентам та працівникам університету плідно поєднувати зобов’язання, пов’язані з навчанням/роботою, з сімейними зобов’язаннями.
    І ось, після декількох місяців очікування, команда отримала відповідь. За інноваційність та ефективність підходів до вирішення проблеми, що надзвичайно вразили журі, оргкомітетом конкурсу було прийнято рішення надати Сумському державному університету спеціальну нагороду в номінації «Інновація».
«Від імені організаторів конкурсу ми щиро бажаємо Вам наснаги, творчого розвитку та досягнення всіх професійних цілей. Щиро віримо, що Ваші зусилля та прагнення зробити життя суспільства кращим допоможуть розвивати рух корпоративного волонтерства та стануть взірцем для інших», – йшлося у листі-відповіді.
Нагадаємо, що Фонд Східна Європа (ФСЄ) – міжнародна благодійна організація, що працює в Україні з 2008 року. ФСЄ успішно продовжує роботу свого засновника  (Фонду Євразія) з підтримки місцевих ініціатив, спрямованих на розвиток громадянського суспільства, сприяння економічному зростанню та ефективного управління. Фонд фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) через Фонд Євразія та іншими донорами.

 Посилання на результати конкурсу


Біленко Валерія, для сайту «Університет, дружній до сім’ї».