Розширення можливостей жінок та сприяння гендерній рівності

Leleka

Новий європейський пакет "Примирення" представляє рішення по розширенню можливостей жінок та сприяння гендерній рівності.

На Міжнародний жіночий день 2015 року, Конфедерація Сімейних організацій в Європейському Союзі (COFACE) представляє пакет європейського примирення, унікальний стратегічний документ з конкретними рекомендаціями, що повинно бути зроблено в ЄС і на національному рівні для розширення прав і можливостей жінок і сприяють забезпеченню  благополуччя в цілому.

Як показують дані, у той час як жінки скоротити свої робочі години після першої дитини, чоловіки, як правило, працювати більше годин, як тільки вони стають батьком. З іншого боку, ОЕСР показує, що після кожного народження плата жінок зменшується на 12% приблизно. Гендерний розрив в оплаті розширює значно після кожної наступної дитини.
 
Відсутність послуг, довгих черг догляду за дітьми та догляду за літніми та інвалідами, у поєднанні з труднощами в роботі та обов'язків по догляду сильно вплинуло на зайнятість, особливо для жінок. Це, для багатьох жінок, означає відсутність вибору, окрім скорочення робочого часу або відмова від праці за наймом.

Пакет Європейський Примирення представлені конкретні рекомендації про те, що повинно бути зроблено в ЄС і на національному рівні для розширення можливостей жінок, підвищення рівня зайнятості, покращення інфраструктури охорони здоров'я та добробуту в цілому.
 
COFACE закликає політиків, роботодавців і законодавців, щоб перевести рекомендації в конкретні дії щодо поліпшення умов праці і благополуччя всіх жінок і суспільства в цілому.

Нагадаємо, що Сумський державний університет також належить до Конфедерації COFACE.