Міжнародний жіночий день 2015: Переосмислення гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок на 2015-й та наступні роки

Leleka

З нагоди відзнаки Міжнародного жіночого дня та двадцятиріччя Пекінської декларації та Платформи дій, прийнятих в 1995 році в Пекіні в ході 4-ї Всесвітньої конференції зі становища жінок, ЮНЕСКО організовує конференцію на тему «Переосмислення гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок на 2015 і наступні роки».

Послання Генеральної директорки ЮНЕСКО Ірини Бокової з нагоди Міжнародного жіночого дня 2015:

«Міжнародний жіночий день дає можливість проаналізувати результати, досягнуті на шляху до забезпечення ґендерної рівності та розширення прав жінок. Незважаючи на певні успіхи, ще багато що належить зробити для того, щоб гендерна рівність стало нормою в усьому світі. Немає жодної країни, де жінки були б повністю рівні з чоловіками і могли б повною мірою реалізовувати свої права, і цього достатньо для того, щоб гендерна рівність і права жінок продовжували залишатися в центрі уваги порядку денного в галузі розвитку на період після 2015 року. Жінки здатні внести значний вклад у побудову мирних і стійких суспільств, і нам необхідно забезпечити їм повноцінну і рівноправну участь у всіх сферах життя.

Рухаючись вперед, ми повинні сприяти розширенню прав і можливостей жінок як перетворюючої сили в області прав людини, що сприяє економічному зростанню та стійкості, і зробити гендерну рівність центральним елементом всіх зусиль з розвитку».

Команда проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» долучається до кампанії з відзнаки історичної події – Міжнародного дня солідарності жінок – та продовжує працювати над втіленням ідеї гендерної рівності.