У "Лелеці" весняний аншлаг

Leleka

Центр підтримки сім’ї та Кімната тимчасового перебування дітей «Студентський лелека» вже давно стали візитівкою Сумського державного університету. А в ці весняні дні в Кімнаті  ще голосніше зазвучали дитячі голоси та сміх. Адже прийшли шкільні канікули, і коло постійних відвідувачів поповнилось молодшими школярами.

Це переважно першокласники, які з радістю проводять вільний час у іграх та розвагах, поки їх мами і тата – студенти, аспіранти, викладачі чи співробітники - зайняті своїми справами в університеті. За день Кімнату відвідує від 7 до 12 дітей, тож весела компанія завжди знаходиться! Лелека завжди гостинно чекає на своїх відвідувачів!

А  сумувати у «Лелеці» не доводиться. Треба встигнути з іншими дітьми, що за цей час вже стали гарними друзями, поспілкуватися, зробити батькам поробку, зіграти у твістер та виготовити весняного птаха, помалювати, використовуючи замість пензлика власні пальці, збудувати автотрасу та провести на ній перегони, пограти у м’яча та розгадати кросворд. Справ багато, а часу обмаль.

Батьки, які приводять дітей до Кімнати, також  не залишаються осторонь. «Лелека» і для них має цікаві пропозиції. Адже Центр підтримки сім`ї, окрім догляду за дітьми  у Кімнаті тимчасового перебування дітей, надає й широкий спектр інформаційно-консультативних послуг батькам. Вони можуть спілкуватись з педагогами-вихователями Центру та психологами університету, отримувати консультації з питань грудного вигодовування тощо.

Найчастіше виникають питання, які стосуються виховних моментів та особливостей психологічного розвитку дітей. Наприклад, батьків часто цікавлять можливості взаємопорозуміння їх дітей з однолітками, а також малечею меншою та старшою за віком. За необхідності педагог чи психолог може скерувати батьків до інших фахівців з тематичних питань: юриста, лікаря, соціального працівника.

Таким чином, Сумський державний університет реалізує свою місію соціально відповідального університету, пропагуючи сімейні цінності та надаючи можливість всім членам університетського колективу успішно поєднувати професійні та сімейні обов’язки http://leleka.sumdu.edu.ua/uk/. А позиція дружності до сім’ї зафіксована у Дорожній карті розвитку університету.