У Києві відбулись тренінги з планування ініціативи «Університет, дружній до сім’ї»

Leleka18-19 травня команда проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» провела тренінги для ВНЗ м. Києва.

 Участь у тренінгу взяло представництво університету економіки і права «КРОК», Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка, Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова, Київського національного економічного університету.

Запропоновані тренінги дали можливість учасникам та учасницям ознайомитись з напрацюваннями Сумського державного університету щодо розбудови ініціативи «Університет, дружній до сім’ї», опрацювати актуальність її втілення, оцінити власні ресурси та можливості відповідності дружності до сім’ї, відпрацювати навички лобіювання та реалізації даної ініціативи.

В ході тренінгу учасники мали змогу подискутувати з приводу гендерних стереотипів та шляхів їх подолання, ставлення до осіб з сімейними обов’язками та державної сімейної політики. В кінцевому результаті дійшли висновку, що дружні до сім’ї підходи в університетах є вимогою часу, яка має чисельні переваги для університетської спільноти, іміджу університету, суспільства у цілому.