У Одеській та Кіровоградській областях відбулись тренінги зі втілення ініціативи «Університет, дружній до сім’ї»

Leleka

Протягом 21-2вересня команда проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» провела семінари-тренінги зі втілення ініціативи "Університет дружній до сім'ї" для представників вищих навчальних закладів двох областей України.

Учасниками тренінгів у цих двох областях стали представники вишів, серед яких у місті Одеса Національний університет «Одеська юридична академія», Одеський національний університет імені І.І.Мечникова; у місті КіровоградКіровоградський державний педагогічний університет ім. В.Винниченка, Кіровоградський інститут комерції, Кіровоградський кооперативний коледж економіки і права ім. М.П.Сая.

Заходи і в Одесі, і в Кіровограді запам’яталися жвавими та цікавими дискусіями. Так, викладацький склад висловив розуміння необхідності ініціативи, проявив винахідливість у пошуку можливостей для створення дружніх до сім’ї підходів у своїх закладах. Студентське самоврядування вкотре продемонструвало активну життєву позицію, вміння та готовність працювати над створенням кращих умов для студентства. Молоді мами-студентки, учасниці тренінгу, приємно вразили своєю активністю, змогою не лише вдало поєднувати навчання та сімейне життя, а й долучатись до загальноуніверситетських ініціатив. Часом виявлялось, що достатньо гострі проблеми, які зазвичай сприймаються в університетах як «не вирішувані», все ж мають свої алгоритми для вирішення. Адже, можливість поглянути на існуючу ситуацію з іншого кута зору є чи не найбільш цінним досвідом, який отримують і організатори, і учасники таких тренінгів. 

Тренінги проводились з урахуванням особливостей різних цільових груп, а всі семінари-тренінги містили акценти не лише на можливостях, а й на механізмах, ресурсах та ризиках впровадження ініціативи,  які вже напрацьовані командою проекту в ході втілення дружніх до сім'ї підходів у Сумському державному університеті.

Всі учасники тренінгів отримали необхідний для роботи та подальшого втілення ініціативи комплект наукових та методичних матеріалів. Це посібники, розроблені в рамках проекту, презентації та буклети, що описують принципи та механізми впровадження як ініціативи дружності до сім’ї, так і окремих її компонентів.