Святкування Дня батька на Сумщині

Leleka18 вересня в Літературній вітальні СумДУ відбулася підсумкова прес-конференція з нагоди відзначення Всеукраїнської ініціативи «День батька» на Сумщині.

Святкування Дня батька в нашій області проходить уже не вперше, однак ще досі мало хто знає про цей день, одночасно із цим святкування Дня матері вже стало традиційним і яскравим. Таке несправедливе ставлення може мати сумні наслідки, адже за гармонійний розвиток особистості дитини несуть відповідальність обоє батьків, й такі ініціативи як День батька покликані нагадати про це. Про важливість ініціативи «День батька» на Сумщині та заходи, що були проведені в його межах, під час прес-конференції розповіли Ніна Світайло, керівниця Координаційного центру гуманітарної політики СумДУ.

Особливості реалізації в області державної сімейної політики та сприяння рівній участі батьків у виконанні сімейних обов’язків висвітлила Валентина Соболєва, начальник відділу соціальних гарантій та загальнообов’язкового державного страхування Департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА. Про руйнування стереотипів щодо ролі батька в родині розказала Юлія Савельєва, координаторка проектів Гендерного ресурсного центру СумДУ. А своїм досвідом багатодітного батька поділився особливий гість заходу − Юрій Капустянський.

Одним із ключових заходів ініціативи «День батька» стало проведення уже третього творчого конкурсу малюнків та есе серед школярів м.Суми та Сумської області «Мій люблячий дбайливий тато». Під час прес-конференції були оголошені імена переможців, які отримали пам’ятні призи.

Сподіваємося, що з кожним роком святкування Дня батька отримуватиме все більший розвиток, а самі татусі пам’ятатимуть, що піклування, увага й турбота батька надзвичайно важливі для виховання щасливої, повноцінної та самодостатньої дитини. 

Малюнки переможців конкурсу