Університет, дружній до сім’ї відвідало представництво проекту Британської ради в Україні

Leleka

7 жовтня в Сумському державному університеті відбулося засідання «круглого столу» з учасниками проекту «Активні громадяни» Британської ради в Україні на тему «Роль університету в розвитку регіону: кращі практики соціальних ініціатив від Сумського державного університету».

Участь в обговоренні соціальної місії університету взяли представники українських вишів, а також глобальний фасилітатор програми Британської ради «Активні громадяни» Майкл Волдрон та менеджер програми Віталій Тихонович.

В рамках зустрічі керівницею проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ», Ніною Світайло, було представлено досвід ініціативи «Університет, дружній до сім’ї», а ректором Сумського держуніверситету, Анатолієм Васильєвим зазначено: «Соціальна складова – одна з найважливіших у філософії та стратегії нашої діяльності. Ми відкритий університет – налаштований на співпрацю з громадськими організаціями, бізнесом, науковими і навчальними установами тощо. Наша діяльність спрямована не лише на соціальні гарантії для студентів, викладачів та співробітників. Ми виконуємо соціальну місію для розвитку регіону і держави в цілому».

За відгуками делегації «Активних громадян», які представляли всю Україну, особливе враження залишила по собі соціальна ініціатива Центру підтримки сім’ї Сумського держуніверситету, діяльність Кімнати для батьків з дітьми, а бажання переймати досвід «Університету, дружнього до сім’ї» виказали представники одразу кількох ВНЗ країни.