У Черкасах майбутні педагоги обговорили перспективи поєднання сімейних та професійних обов’язків

Leleka

30 листопада 2015 року у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького було проведено тренінг «БАЛАНС СІМ'Ї ТА РОБОТИ», організаторами якого виступили Центр педагогічної майстерності та Центр гендерної освіти. Учасницями тренінгу стали викладачки кафедри дошкільної та початкової освіти і студентки спеціальності «Початкова освіта», а також студентки, які готуються стати мамами.

Під час тренінгу розглядалася низка таких актуальних для молоді питань як відповідальне батьківство; особливості працевлаштування та робочого часу для осіб, що мають дітей; емоційне самопочуття матері та дитини у ситуації «мама на роботі»; світовий та вітчизняний досвід поєднання сімейних і професійних обов'язків; планування часу (тайм-менеджмент) у випадку поєднання роботи і виховання дитини.

Учасниці тренінгу усвідомили важливість професійної самореалізації, розглянули шляхи вдалого поєднання материнства та професійної діяльності, отримали навички керування власним часом. Великий інтерес викликала презентація європейського досвіду поєднання батьківських і професійних обов’язків в рамках ініціативи «Заклад, дружній до сім'ї».

Сьогодні ми побачили реальні перспективи вдалого поєднання кар’єри та виховання дитини – зазначають студентки Анастасія Брайко та Тетяна Воловик – це і підвищення ролі батька у житті дитини, і гнучкий графік роботи, і можливість працювати дистанційно, і, звичайно ж, перспектива створення на підприємствах спеціальних дитячих кімнат. Тим більше, що днями відкрито аналогічну кімнату у Верховні Раді України.

Сподіваємося що отримані знання стануть у нагоді!

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва