Leleka

Студентська сім’я – явище особливе. Та справа в тому, що вищезгадане поняття так і залишається замкненим у колі суспільних стереотипів, пов’язаних із відсутністю соціальної незалежності, матеріальних і житлових проблем. Та не слід усі студентські сім’ї рівняти під одну мірку, адже кожна з них по своєму унікальна і надзвичайна.
У Сумському державному університеті чимало щасливих молодих шлюбних пар, які за допомогою своєї духовної мужності, цілеспрямованості і взаєморозуміння руйнують всі усталені і загальноприйняті стандарти. Один з яскравих прикладів – студентське подружжя Анастасії та Дмитра Кірієнків.
Прозустрічавшись всього чотири місяці, тоді ще першокурсниця Настя і другокурсник Діма прийняли важливе рішення – бути разом назавжди. Незабаром на світ з’явилася маленька донька Полінка, яка ще більше скріпила закоханих невидимими, але такими сильними поворозами взаємного кохання.
- Найдорожче, що в мене є – моя донечка Полінка. Материнську любов, мабуть, неможливо описати або пояснити. Це таке дивовижне відчуття - дев’ять місяців носити під серцем частинку себе, бачити як вона росте і розвивається. Перші слова, перші кроки, кумедні вчинки… Дитина – це плід любові, найдорожча похвала і відзнака за все, що може бути, – говорить Настя.
Вже більше року Настя і Діма – сімейна пара. Вони навчаються на денному відділенні СумДУ, піклуються про Полінку, будують плани на майбутнє. І хто сказав, що поєднувати навчання та сімейні обов’язки неможливо? Звичайно, не обходиться без допомоги батьків. Але, це – нормально. Головне, що такі юні люди не побоялися взяти на себе відповідальність, кинути виклик соціальним стандартам і побудувати життя за власно розробленим сценарієм.
Сім’я – це не «я» і «ти», а нерозривне – «ми», найважливіше за все у світі!


Лідія БАРКОВА