Leleka

П’ятикурсниця спеціальності «Прикладна математика», студентський голова волонтерського загону СумДУ Марина Юдицька перемогла на конкурсі молодіжної програми дівочого лідерства «Перший крок до успіху – 2013». Конкурс відбувся за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Український жіночий фонд». У ньому взяли участь представниці майже з усіх регіонів України.

У ході презентації проекту – «Фестиваль студентської творчості «Віримо, можемо, знаємо!» для молоді з обмеженими можливостями» – Марина розкрила свої якості керівника-організатора волонтерського руху, власне ставлення до проблеми та запропонувала реальні шляхи допомоги молодим людям з фізичними вадами.

«Програма «Перший крок до успіху» дала мені нові знання та досвід, посприяла розвитку моєї волонтерської діяльності. Я відчула, що я на правильному шляху, а тому хочу й надалі приносити людям користь», – зауважила Марина.

Урочисте нагородження переможниць програми відбудеться 27-29 червня у Києві.

Під час зустрічі учасниці:

- зустрінуться та поспілкуються з успішними жінками, які мають значні досягнення у культурному, громадському та діловому житті України;

- візьмуть участь у тренінгових програмах та майстер-класах;

- матимуть змогу взяти участь у конкурсі міні-грантів та отримати фінансування для реалізації власних лідерських проектів та задумів;

- пройдуть стажування та отримають практичний досвід роботи в громадській організації;

- побувають на екскурсії до Верховної Ради України тощо.

Нагадаємо, що «Перший крок до успіху» – молодіжна програма дівчат-лідерок, започаткована у 2006 році. Це одна з найбільш успішніших програм комплексної роботи з молоддю в Україні.

Мета програми – підвищення активної життєвої позиції дівчат, їх залучення до активної участі у житті своїх громад і України в цілому. Щороку активні, цілеспрямовані дівчата з різних куточків України беруть участь у конкурсі та стають учасницями програми «Перший крок до успіху», для яких вона відкриває безліч різноманітних можливостей для досягнення успіху.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності СумДУ