Leleka

27 червня у Клубі Кабінету Міністрів України відбулась урочиста церемонія відзначення переможців Національного конкурсу “Волонтер року 2012”. Перше місце у номінації «Охорона здоров’я та здоровий спосіб життя» здобула аспірантка кафедри філософії, політології та інноваційних соціальних технологій СумДУ Юлія Савельєва

За вагомий внесок у розвиток українського суспільства Центр волонтеріату «Добра воля» відзначив кращі волонтерські ініціативи, які були реалізовані по всій Україні протягом 2012 року. Конкурс проводився з метою укорінення громадянської культури та суспільної практики волонтерства і благодійництва, забезпечення сприятливих умов для їх розвитку, визнання праці волонтерів та небайдужих громадян, які впроваджують зміни у своїй громаді, а також для більш активного поширення та популяризації волонтерського руху у всіх регіонах України.

На участь у конкурсі було номіновано близько 200 осіб, які займалися волонтерською діяльністю у громадських, благодійних організаціях, державних установах. В результаті було обрано переможців у 7-и номінаціях.
«Моє волонтерство полягає у пропаганді та підтримці грудного вигодовування у Сумській громаді – щотижня я проводжу безкоштовні заняття та консультації для майбутніх батьків. Ця діяльність у моєму житті з’явилася як покликання з того часу, коли я сама стала мамою.

Підтримувати інші молоді сім’ї у їх батьківському почині вважаю вкрай необхідним, бо, на жаль, сьогодні сімейна спадкоємність у передачі досвіду догляду за немовлям багато в чому втратила. Якщо я знаю чим можна зарадити молодій мамі, то мені просто шкода нехтувати знаннями і досвідом, які я свого часу отримала від таких же ентузіастів всесвітнього руху на підтримку грудного вигодовування. Мені надзвичайно приємно, що конкурсна комісія відзначила мою працю, що я можу бути комусь у нагоді, бо знайшла застосування своєму вмінню.

Крім того, у своїй роботі я постійно пересвідчуюсь, що волонтерство – взаємокорисне, бо віддаючи іншим – ми отримуємо самі», - зізнається Юлія.

Конкурс «Волонтер року 2012» відбувся завдяки підтримці Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики України, Уряду Королівства Швеції та Ресурсного центру ГУРТ.