Leleka

В сучасному світі не обійтись без знання іноземних мов. І коли ж починати їх вивчати, якщо не в дитинстві! Зараз діти вчать мову в дитячому садку і в початковій школі, але, погодьтесь, навчання в університеті та ще й з учителем-носієм мови – це те, з чим дитина напевне досягне найкращого результату.

Разом із волонтеркою Корпусу Миру Ешлі Вічман Центр підтримки сім’ї СумДУ розпочав роботу гуртка з англійської мови для дітей. Щотижня діти в ігровій формі долучаються до нового для себе світу – американської англійської мови: вивчають її слова, щоденні діалоги та звикають все це робити без акценту. У Центрі підтримки сім’ї заняття проходять в комфортних умовах та доброзичливій атмосфері.

«Знання англійської мови в наш час - це дуже корисне вміння, яке потрібне у школі, при працевлаштуванні, і в цілому по життю, адже це мова міжнародного спілкування, що відкриває нам кордони, дозволяє знаходити спільну мову з більшістю жителів країн світу. Я дуже задоволена, що у нас в СумДУ з’явилась така унікальна можливість – дитину не лише доглядають, поки я займаюсь справами в університеті, а ще й безкоштовно вчать англійській!», - поділилась своїми враженнями мама Юлія, донька якої відвідує заняття.  

«А мені дуже подобається те, що не лише ми вчимось у Ешлі, а й вона у нас: ми називаємо улюблену тваринку англійською, а вона – російською. Інколи ми їй підказуємо», - говорить 7-річний Міша, учень Ешлі.

Ось так, без зубріння, через живе спілкування відбувається пізнання дітьми не просто іншої мови, а й іншої культури. Вченими доведено, що дітям вивчення іноземної мови дається краще через те, що їх знання ще не настільки перевантажені, як у дорослих людей. Англійська для дітей - це перспективний внесок у їх майбутнє, який, без сумніву, знадобиться їм у дорослому житті та зробить світ для дитини більш відкритим.