Leleka

Останніми вихідними Центр підтримки сім’ї СумДУ у співпраці з управлінням молоді та спорту Сумської ОДА та Сумським обласним центром відпочинку, оздоровлення та туризму провів тренінги для молоді, що відпочиває у пересувному таборі наметового типу «Сузір’я» в Лебединському районі. 

Учасниками інформаційно-просвітницького тренінгу «Планування сім’ї та відповідальна репродуктивна поведінка» стали 54 особи - юнаки та дівчата, що відпочивають та оздоровлюються у «Сузір’ї». Тренінг став частиною Всеукраїнської інформаційної кампанії Програми «Здоров’я жінок України» Програми Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

Під час тренінгу молодь обговорювала сімейні цінності, здоровий спосіб життя, проблеми безпечної репродуктивної поведінки та відповідального ставлення до репродуктивного здоров'я. Учасники мали можливість випробувати власні здібності, необхідні для прийняття відповідальних рішень у плануванні сімейного життя.

Заходи по збереженню репродуктивного здоров'я та планування сім'ї, відповідального батьківства є одним з важливих напрямків роботи Центру підтримки сім’ї, у т.ч. у рамках проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ».

В найближчих планах Центру підтримки СумДУ – проведення аналогічних тренінгів для молоді, що відвідає наступні оздоровлюючі зміни табору «Сузір’я».

Всі бажаючі долучитись до заходів проекту з формування відповідального відношення до репродуктивного здоров’я жінок "Збережи життя" за підтримки Програми «Здоров’я жінок України» - стати учасником або волонтером, отримати консультацію з питань репродуктивного здоров'я, можуть звертатися в аудиторію Г-711 або за телефоном 68-77-96.