Leleka

Наприкінці липня у місті Берлін відбулася п'ятнадцята церемонія вручення сертифікатів німецькою аудиторською організацією «Beruf und Familie» («Кар'єра та сім'я»). Сертифікати були розповсюджені серед 304 організацій, установ, інститутів та вищих навчальних закладів Німеччини, діяльність яких у напрямку реалізації політики доброзичливого до сім'ї середовища була схвалена «Beruf und Familie» у 2013 році.

Для такого визнання встановленим критеріям мають відповідати такі області як: робочий час; організація роботи; робочий простір; поінформованість персоналу про додаткові можливості для сімейних працівників; корпоративна культура, що контролюється кервниками; кваліфікація персоналу; фінансова підтримка; додаткові сімейноорієнтовані послуги.

Захід відбувався за участі федерального міністра у справах сім'ї, літніх громадян, жінок та молоді, а також представників федерального міністерства економіки і технологій. Церемонія пройшла під девізом «Зразковий сім'янин у майбутньому". Тема основної доповіді звучала як «Час для відповідальності - сімейна кадрова політика як конкурентна перевага".

Варто відзначити, що сертифікати «Beruf und Familie» мають обмежений термін дії. Тобто наданий статус необхідно підтверджувати через декілька років шляхом повторної перевірки.

Активність організацій, закладів та установ Німеччини у напрямку реалізації кадрової політики свідомого батьківства є прикладом для наслідування. Центр підтримки сім'ї «Студентський лелека» СумДУ є кроком до поширення практики доброзичливого до сім'ї середовища на теренах України.

Більш детально про діяльність «Beruf und Familie» можна дізнатися на сайті організації

http://www.beruf-und-familie.de