Leleka

Багато дослідників вивчали фактори, які впливають на якість грудного вигодовування, включаючи не тільки біологічні, але і соціальні фактори, такі, як, наприклад, освіта жінки, її суспільний статус, роль у сім'ї тощо.

Експерти з університету в Суонсі (Велика Британія) під керівництвом доктора Емі Браун опитали більше 600 жінок, які стали мамами 6-12 місяців тому.

Респондентки відповідали на запитання про те, чи годують вони дітей грудьми, якщо так, то як довго, не відчувають проблем з цим тощо. Крім того, учасниці дослідження пройшли тестування на визначення типу особистості.

Виявилося, що емоційно стійкі жінки в більшості випадків годували малюків самі, і тривалість годування була більше, ніж у мам, схильних до депресій. Такі жінки з моменту народження дитини використовували молочні суміші або годували малюків грудьми лише в перші кілька місяців.

Жінки, схильні до тривожності, повинні прийти до розуміння того, що дозволить їм почувати себе більш впевнено. Можливо, варто звернутися за допомогою до психологів.

Важливу роль у цей період життя жінки відіграють її рідні та близькі. Вони повинні підтримувати молоду маму, оточувати її турботою. Тоді проблем з грудним вигодовуванням буде набагато менше.