Leleka

Літня пора – це час активного працевлаштування для тих, хто щойно отримав професійну освіту. У пошуках себе та своєї долі допомагав жителям області Центр підтримки сім’ї, співробітники якого добре знаються на тому, як плідно поєднувати професійні інтереси з приватними та сімейними. 

Центри зайнятості Ромен, Лебедина, Тростянця, Краснопілля та Сум спільно з Сумським державним університетом долучились до реалізації Всеукраїнської інформаційної кампанії Програми «Здоров’я жінок України» Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Тренінги, які проводились командою тренерів Центру підтримки сім’ї та кафедри соціальної медицини, організації та економіки охорони здоров’я – Тарасенко Світланою, Клочко Оксаною і Савельєвою Юлією залучили до інтерактивного навчання більше 80-и учасниць та учасників, що перебувають на обліку центрів зайнятості.

Всі вони в ході занять змогли покращити існуючі та набути нові навички на основі власного досвіду щодо питань планування сім’ї, репродуктивного здоров’я, відповідальної репродуктивної поведінки. Така робота є важливою як з позиції сприяння покращенню стану здоров’я учасників, так і з позиції формування особистісних якостей, що допомагають у прийнятті життєво важливих рішень. Адже здоров’я - це той ресурс, без якого навряд чи можливо повноцінно реалізуватися в житті та досягти благополуччя і добробуту.

Крім того, нещодавно СумДУ у співпраці з громадською організацією «Інтелект Сумщини» було організовано виставки інформаційних матеріалів з репродуктивного здоров’я у бібліотеках міста Сум - обласній науковій ім. Н.К.Крупської та Центральній міській ім. Т.Г.Шевченка.

Всі ці заходи спрямовані на формування і заохочення до здорового способу життя, відповідального батьківства та безпечного материнства, і є внеском СумДУ у реалізацію Державної програми "Репродуктивне здоров’я нації" на період до 2015 року.