Leleka

Про це, як повідомляє Профі-ньюз, свідчать результати дослідження, проведеного американськими вченими. Фахівці виявили, що у недоношених новонароджених від колискових пісень сповільнюється частота серцевих скорочень, поліпшується апетит і якість сну, а це означає, що вони починають швидше набирати вагу, і можуть швидше покинути лікарню.

У той же час, автори дослідження з пресвітеріанського центру Філліс і Девід Команського в Нью-Йорку виявили, що різні типи музики виробляють різний ефект. Вчені встановили, що колискові у виконанні батьків можуть надавати позитивний вплив на роботу серцево-судинної та дихальної системи дитини, в той час як класична музика робить позитивний вплив на апетит.

Як повідомляє ABC News, попереднє дослідження, проведене вченими з Університету штату Флорида, встановило, що діти, які отримують музичну терапію, можуть вийти з лікарні раніше, ніж ті, хто нею нехтує.

Ще раніше дослідники з Медичного центру Бет Ізраель в Нью-Йорку з‘ясували, що спів колискових дітям сприяє виникненню та зміцненню зв’язку між дитиною та її батьками. Дослідження також показало, що коли музика грала у відділенні інтенсивної терапії, рівень стресу у батьків новонароджених також різко падав.

Додамо, що більше 24 лікарень в США на цей час пропонують музичну терапію як варіант лікування у відділеннях інтенсивної терапії новонароджених. Популярність цього виду лікування стрімко зростає. Вважається, що заспокійливі звуки музики можуть імітувати звуки, які дитина чує в утробі матері, а це означає, що це допомагає йому відтворити ті комфортні умови, в яких він перебував до передчасних пологів.

Нарешті, дослідження, проведене експертами з Університету провінції Альберта в Канаді, в 2009-му році, показало, що відтворення музики може знизити рівень болю у недоношених дітей. Класична музика і пісні, що виконуються жіночим голосом, знижують біль у недоношених дітей під час таких процедур, як забір крові на аналіз.

Докладніше на http://vkurse.ua