Leleka

Сьогодні, 5 вересня, в «прозорому» холі міської ради мер Вінниці Володимир Гройсман урочисто відкрив «прозору» дитячу кімнату «Смайлик». У «Смайлику» – крісла, телевізор-плазма, настінні малюнки, стіл для малювання, велика іграшка їжак, розвиваючі ігри. Кімната працюватиме з 10:00 до 17:00. Там відвідувачі міськради зможуть залишати дітей, поки вирішують свої справи. Малечею у цей час опікуватиметься вихователь.

Дитяча кімната стала також своєрідним подарунком для юних художників, виставки яких регулярно проводять у холі міськради. До речі, сьогодні там також відкрилася експозиція «Вінниця святкова», на якій представлені кращі роботи з дитячого пленеру до Дня міста.

- Мені дуже приємно брати участь у відкритті цієї виставки , оскільки тут зібрані кращі дитячі роботи про наше місто, – говорить Володимир Гройсман. – А як подарунок для юних художників та для всіх маленьких вінничан мерія відкриває дитячу кімнат «Смайлик». Тож гайда туди…

Журналісти ВінницяОк поспілкувалися з дизайнерами – Віолеттою Мойсеєвою та Андрієм Янченком, – які облаштовували кімнату «Смайлик».
- На цю роботу у мене пішло кілька творчих ночей, – зізнається дизайнер інтер’єру Віолетта Мойсеєва. – І протягом двох тижнів, звісно, завдяки допомоги інших дизайнерів, ми скомпонували таку кімнату. А надихало – дитячі усмішки. Особливо зараз я бачу їх там (у кімнаті – Ред.) багато, – усміхається Віолетта. – Я вважаю, що це добра справа, тому мені дуже приємно брати у цьому участь.

- Віолетта мене надихала, тому на мою роботу у мене пішло десь так три-чотири доби, – говорить дизайнер настінної графіки Андрій. – І ще мене надихала Вінниця. Адже наше місто – одне з найкращих, тут є чимало речей, що надихають.

Для двох дизайнерів працювати над такими об’єктами – не вперше. Малюнок Андрія красується на стіні Вінницької школи №30. Для Віолетти – це перший досвід роботи на загал. До цього вона працювала з приватними замовленнями.

Першими відвідувачами «Смайлика» стали дошкільнята та молодші школярі. Сьогодні у дитячій кімнаті їх розважали Буратино й Мальвіна – живі персонажі улюбленої казки.

За матеріалами сайту http://vinnitsaok.com.ua