Leleka

Керівник Координаційного центру гуманітарної політики Сумського державного університету (http://sumdu.edu.ua) Ніна Світайло взяла участь у засіданні «круглого столу», яке відбулося 10 вересня у Міністерстві соціальної політики України. За участю Міністра Наталії Королевської, керівників департаментів Міністерства, радника Прем’єр-міністра України з гендерних питань, науковців обговорювалися ініціативи, спрямовані на допомогу матерям із маленькими дітьми.

Серед ініціатив – можливість  матерям з маленькими дітьми  брати один рік із трирічної відпустки  по догляду за дитиною у будь-який час до досягнення нею восьмирічного віку. Також до пакету ініціатив входить надання лікарняного чоловіку, аби він повноцінно зміг допомагати дружині у перші тижні після народження дитини тощо.

Зокрема, Міністерством соціальної політики розроблена Державна програма забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року, яка зараз знаходиться на затвердженні Уряду. Цей документ запроваджує цільові індикатори рівня економічної активності та зайнятості жінок, скорочення розриву у зарплатах, підвищення рівня представництва жінок в органах влади тощо.

Нагадаємо, що команда Центру підтримки сім’ї СумДУ реалізує ініціативу «Університет, дружній до сім’ї» – волонтерську програму щодо забезпечення рівних можливостей для поєднання студентами, викладачами та співробітниками СумДУ навчальних та професійних зобов’язань із сімейними. «Сумський державний університет, реалізуючи ініціативу «Університет, дружній до сім’ї», активно працює у напрямку забезпечення гендерної рівності та надає суттєву підтримку сім’ям з дітьми, а його досвід є предметом вивчення у інших ВНЗ України», – акцентувала керівник Координаційного центру гуманітарної політики СумДУ Ніна Світайло.

Презентація ініціативи - http://www.slideshare.net/Nataliya_Korolevska/ss-26058222