Leleka

У СумДУ відбулась презентація проміжних результатів проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ». Партнери проекту з різних куточків України зібрались у СумДУ наприкінці останнього тижня вересня для того, щоб ознайомитись з досвідом створення у ВНЗ умов для збалансованого поєднання сім’ї з навчанням та роботою.

Презентація мала на меті залучити учасників до процесу мережевого поширення ініціативи «Заклад, дружній до сім’ї» у ВНЗ по всій Україні на зразок того, як це вже відбувається у розвинених країнах світу. Сьогодні дружня до сім’ї інфраструктура у стінах СумДУ являє собою цілу низку послуг та заходів для студентів, співробітників та відвідувачів СумДУ.

Зокрема, це гнучкі форми організації навчального процесу, консультативні послуги для батьків та розвивальні програми для дітей, зручності для перебування з маленькими дітьми, просвітницькі та оздоровчі програми тощо. Все це сприяє плідному поєднанню сімейних обов’язків з навчанням та роботою. Окремим доробком представленого проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» стали  посібники, адресовані адміністрації закладів, що бажають долучитись до реалізації політики доброзичливості до сім’ї.   

«Наш університет почав опрацьовувати досвід втілення дружніх до сім’ї підходів в інших університетах та на робочих місцях України і зарубіжжя ще 3 роки тому. Наразі ми вже спроможні запропонувати власну успішну історію – «СумДУ – університет, дружній до сім’ї».

З колегами-науковцями з інших ВНЗ України ми обговорили шляхи впровадження ініціативи у їхніх регіонах. Команда проекту впевнена, що нам це вдасться. Адже ми знайшли підтримку і визнання своєї діяльності не лише на рівні ВНЗ, а й з боку профільних відомств – Міністерства освіти і науки та Міністерства соціальної політики України», - зауважила керівниця проекту Ніна Світайло.         

Проект «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» реалізується Сумським державним університетом за підтримки Євросоюзу. Для більш детальної інформації завітайте, будь-ласка, на сайт: http://www.leleka.sumdu.edu.ua.