Leleka

У вівторок, 1 жовтня, з нагоди 65-річчя Сумського державного університету на площі біля Центрального корпусу пройшла святкова програма, в рамках якої громадська організація «Інтелект Сумщини» провела інформаційну акцію з відповідальної репродуктивної поведінки . 

Захід розпочався з вокально-танцювального флеш-мобу, який виконала вся площа разом зі співаками університету. Після цього студенти зімкнулися у дружньому колі та всі разом від щирого серця обійняли рідний Універ, передаючи по дружньому колу цифру «65». Коли коло замкнулося, студенти випустили у небо святкові кольорові кульки та вимпел із написом «СумДУ святкує 65-річчя».

Студентів зігрівав своїм драйвовим співом сумський кавер-гурт «Дебош», який примусив танцювати всіх на площі. Подарунком від студентського самоврядування СумДУ став гарячий чай, якого можна було напитись досхочу та продовжувати дикі танці під кавер-версії улюблених пісень.

Громадська організація «Інтелект Сумщини» у партнерстві з СумДУ також долучилась до цього масового свята, запропонувавши свою «Інформаційну хвилинку» для молоді у рамках проекту «Збережи життя: здоров’я і відповідальність заради дітей і майбутнього».

Організатори акції розповсюджували серед гостей свята буклети «Для закоханих: плануй своє життя», які містять інформацію щодо сучасних методів планування сім’ї. Інформаційна акція від «Інтелекту Сумщини» та СумДУ, в свою чергу, покликана підвищити рівень обізнаності молоді у питаннях безпечної репродуктивної поведінки.

Таким чином виконавці проекту привертають увагу молоді до потреби відповідального ставлення до репродуктивного здоров’я та свідомого планування майбутнього сімейного життя. Очікується, що подібні просвітницькі акції сприятимуть поліпшенню здоров’я, що значно впливає на демографічну ситуацію та забезпечує соціально-економічний розвиток країни.

Заходи проекту «Збережи життя» мають на меті захистити репродуктивне здоров'я українських жінок та подружжя за рахунок ширшого використання належних і ефективних сучасних методів контрацепції як альтернативи небажаній вагітності та абортам.

У рамках проекту запланована низка цікавих пізнавальних заходів для молоді. Тож запрошуємо - приєднуйтесь! Всі, хто бажають долучитись, - отримати консультацію з репродуктивного здоров’я, стати учасником чи волонтером на заходах, звертайтесь, будь-ласка, за адресою: СумДУ, аудиторія Г-711, або за телефоном 687 796.

Проект «Збережи життя: здоров’я і відповідальність заради дітей і майбутнього» реалізується в рамках Програми "Здоров’я жінок України" Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).