Leleka

Осінь – пора, традиційно щедра в Україні на утворення нових сімей. Опікуючись питаннями планування та підтримки сім’ї, в рамках проекту  «Збережи життя: здоров’я і відповідальність заради дітей і майбутнього» громадська організація «Інтелект Сумщини» у співпраці з Сумським державним університетом та його партнером – Глухівським національним педагогічним університетом ім. О.Довженка організували 21 жовтня проведення тематичного дня – «Планування сім’ї та репродуктивне здоров’я» у стінах Глухівського університету. Захід пройшов за підтримки Програми "Здоров"я жінок України" Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).    

Для студентства, яке здобуває освіту зі спеціальності «Соціальна педагогіка», були проведені  панельна дискусія «Планування сім’ї у житті сучасної молоді», тренінг «Планування сім’ї і репродуктивне здоров’я», сесія дебатів на тему «Репродуктивне здоров’я: чи достатньо цьому вчать молодь». Впродовж дня молоді було запропоновано цілу низку інтерактивних форм роботи, на яких підіймались питання, що буквально «чіпляли за живе». Варто зауважити, що продемонстровані студентами та студентками уявлення про рівну відповідальність пари за міжособистісні стосунки засвідчили глибоке усвідомлення того, наскільки життєво важливими для сучасної молоді є питання вибору супутника/супутниці життя, планування вагітності,  народження дітей.

Студенти зазначали, що знання з репродуктивного здоров’я та безпечної репродуктивної поведінки  є вкрай актуальними для них, майбутніх педагогів, як з професійної, так і з особистісної точки зору. Учасники заходів дійшли згоди, що піклуватись про своє репродуктивне здоров’я, аби мати в майбутньому щасливу сім’ю та здорових дітей, варто вже сьогодні.

Організатори проекту переконані, що в результаті подібних акцій в Україні буде сформовано середовище, сприятливе для покращення стану репродуктивного здоров'я та планування сім'ї.
У рамках проекту «Збережи життя» запланована ціла низка цікавих пізнавальних заходів для молоді.

Тож запрошуємо - приєднуйтесь! Всі, хто бажають долучитись - отримати консультацію з репродуктивного здоров"я, стати учасниками тренінгів «Планування сім’ї та репродуктивне здоров’я», звертайтесь, будь-ласка, в аудиторію Г-711 (Сумський державний університет), або за телефоном 687 796.