Leleka

1 листопада у Києві відбулась фінальна церемонія Всеукраїнського конкурсу відео-презентацій успішних практик вирішення соціальних проблем. Відеоролик «Студентський лелека» (за результатами діяльності Центру підтримки сім’ї СумДУ) здобув друге місце серед близько сотні претендентів на перемогу. 

У процедурі відзначення переможців взяли участь представники Посольства США в Україні, Посольства Нідерландів в Україні, учасники та партнери конкурсу.

“Візуалізуй Свої Дії!” – це проект ініціативної групи активних молодих людей, який спрямований на те, аби діяльність соціально-орієнтованих проектів стала більш відомою та зрозумілою якомога більшій кількості людей. Зібрана колекція відеороликів найближчим часом стане інтерактивним посібником та джерелом натхнення для кожного бажаючого.

Організатори конкурсу зазначили, що однією з головних причин песимізму та апатії в нашому суспільстві є неусвідомлення більшістю українців власних сил та можливостей самостійно вирішувати суспільні проблеми, а також недостатня обізнаність про дії тих, хто вже працює у цьому напрямку. Не часто такі дії потрапляють до уваги суспільства та засобів масової інформації.

Тож, успішні історії соціальних проектів тепер поширюватимуться через соціальні мережі, і, таким чином, надихнуть тисячі українців стати активними громадянами суспільства.