Leleka

Безумовно, ви оточили малюка увагою, ніжністю і турботою. Але ж цього мало! Дитині недостатньо одних тільки годувань, прогулянок і гігієнічних процедур. Зрозуміло, спілкування з мамою не замінить ніщо, але його потрібно доповнювати. Чим? Звичайно ж, грою! У грі малюк набуває і вдосконалює нові навички, пізнає світ і власні можливості. Та й просто отримує позитивні емоції.

Спільні ігри допоможуть зміцнити емоційний зв'язок з малюком і навчать його довіри. Тому грайтеся на здоров'я! А для того, щоб гра була корисною і веселою, вам не обійтися без іграшок. Саме вони допоможуть розвинути моторику і розумові здібності, а заодно і познайомлять малюка з навколишнім світом. За допомогою іграшок він швидше навчиться повзати, сидіти, стояти і ходити. 

Брязкальця і ляльки, плюшеві ведмедики і книжечки повинні не тільки викликати у маляти радісну посмішку, але і допомагати у розвитку. На перший погляд у виборі іграшки немає нічого складного, але тут батьків підстерігає безліч "пасток". То на які ж критерії звертати увагу при покупці іграшок? Красива, корисна, безпечна – саме такою і повинна бути хороша іграшка. Вибираючи іграшки для малюка, особливу увагу потрібно звернути на таке.

Безпека – ось основна вимога до іграшки. Щоб уникнути неприємностей, купувати іграшки потрібно тільки в спеціалізованому магазині. У продавця обов'язково вимагайте сертифікат якості та гігієнічний сертифікат. Етикетка повинна містити наступну інформацію – вік, на який розрахована дана іграшка, назву фірми-виробника, її адресу і телефон. Дитя повинне бавитись тільки безпечними предметами без гострих кутів, токсичних наповнювачів, дрібних деталей. Малюкам до року потрібно купувати іграшки, які легко миються, тому що діти пізнають усе за допомогою ротика і ручок.

Ще одне правило – не купувати дитині іграшку «на виріст», адже зараз малюк не зможе з нею гратись, а коли підросте, то, швидше за все, втратить до даної іграшки цікавість. Тому іграшка повинна відповідати віку дитини.

Наступний момент, на який треба звернути увагу – це кількість іграшок. Різноманітні брязкальця, підвіски на коляску, музичні мобілі, ляльки, машинки – це далеко не весь перелік товарів, якими заставлені полиці дитячих магазинів. Та тут запросто можна загубитися!

Хочеться купити все і відразу? Не треба, адже іграшок не повинно бути багато, це заважає дитині концентруватися. Краще купити кілька, але багатофункціональних і якісних. Це буде розвивати фантазію малюка. Але іграшки не повинні бути однотипними. Нехай вони відрізняються одна від одної і в кожної буде своя, поки не розгадана малюком, таємниця. Для розвитку моторики і тактильних відчуттів корисні різні за фактурою м'які іграшки з наповнювачами всередині, що шарудять, розвиваючі кубики, гудзички-шнурівки.

Відомо, що хороший смак формується з дитинства, тому потрібно вибирати красиві естетичні іграшки. При покупці брязкальця або м'ячика, потрібно пам'ятати, що малюки віддають перевагу яскравим насиченим кольорам, але не отруйним неприродним відтінкам. Краще віддати перевагу синьому, жовтому, червоному, зеленому – саме ці кольори діти починають розрізняти в ранньому віці. А також слід пам'ятати, що іграшки повинні бути впізнавані. Зелена собачка і жовта кішка насправді не надто подібні на справжніх тварин з бабусиної дачі.

Так, останнім часом іграшки коштують недешево, але не потрібно думати, що для повноцінного розвитку дитина потребує дорогих іграшках. Це не так. По-перше, ще ніхто не відміняв кубики, пірамідки і м'ячики. По-друге, завжди можна заощадити, купивши іграшки на розпродажах або замовивши в інтернет-магазинах. А по-третє, для ігор цілком підійдуть багато предметів повсякденного побуту (різні ємності, шнурочки), які будь-яка вміла мама легко перетворить на цікаві іграшки.

Ну що ж, тепер ми знаємо як вибрати "правильну" іграшку, відповідно до віку малюка, ту, яка буде йому цікава і принесе радість, а також зможе розвивати його таланти та вміння. Але, щоб дитина навчилася гратись, їй обов'язково потрібно показати, як це робити. Причому з цікавістю, захоплено! І не забувайте, що жодна нова іграшка не замінить дитині радості живого спілкування з найближчими людьми!