Leleka

12 листопада студенти перекладачі факультету іноземної філології і соціальних комунікацій разом з волонтеркоюіз США Елісою Сперлінг відвідали Сумський дитячий будинок імені С.П.Супруна. Метою візиту було вивчення англійської мови з дітлахами у формі рольової гри та виконання різноманітних завдань.

Оскільки не так давно відсвяткували «Хеллоуін», тому тема заняття була пов’язана саме з цим святом. Для дітей була проведена мовна розминка: згадали найпростіші слова, фрази, розіграли невеликі діалоги. Волонтерка розповіла дітям найяскравіші цікаві історії про Америку, а студенти по черзі перекладали її розмову. Наступним завданням було приготування і декорація мішечків для цукерок.

Як відомо, головною особливістю цього свята є те, що діти переодягнені в найрізноманітніші костюми стукають до господарів будинків зі словами: Trickortreat, що в перекладі значить «Гаманець чи життя», просячи солодощів. Кульмінаційний момент настав тоді, коли, промовляючи лозунг свята: Trickortreat, діти отримували цукерки.

Так приємно було спостерігати за цими сяючими очима, радісними посмішками та голосним сміхом. Саме в ці хвилини, розумієш, що так легко можна подарувати часточку щастя, уваги і тепла, і зробити іншого щасливим. Саме перебуваючи в такій атмосфері, студенти переконалися, що «добро починається з мене»…

Никоненко Катерина,
студентка гр. ПР-11