Leleka

У світі – понад 2 мільярди дітей, 8 мільйонів з яких – це маленькі українці. Діти, якими б вони не були розумними і талановитими, все ж потребують Вашої опіки й уваги, турботи, любові, захисту і постійної підтримки. Традиція святкування Всесвітнього Дня Дитини виникла в середині минулого століття, а саме в 1954-му році, коли Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила свою резолюцію № 836 (IX), рекомендувавши всім країнам відзначати цей день, починаючи з 1956-го року.

Пізніше, 20-го листопада 1959-го року, прийняли «Декларацію прав дитини». Потім, в 1989-му році, також 20-го листопада всесвітнім співтовариством була прийнята «Конвенція прав дитини».
Кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства. Метою святкування Всесвітнього Дня Дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованим на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Дуже характерно, що саме у 20-го листопада відзначають своє професійне свято «День педіатра» і дитячі лікарі, які поклали на себе вирішення проблем здоров’я наших дітей.
У Всесвітній День Дитини ми приєднуємося до цієї ініціативи і щиро вітаємо всіх наших дітей! Бажаємо щоб дитинство було радісним та безхмарним! Щоб Ваші діти росли в щасливій, здоровій та міцній родині!


http://unicefukraine.blogspot.com
http://is.kubg.edu.ua