Leleka

Під час євромайданівських днів Київ перетворився на місто взаємопідтримки та взаємодопомоги. Бути корисним у ці дні можна, навіть не виходячи на Майдан!

Українська співачка Росава, для прикладу, організувала прихисток для дітей, мами яких хотіли долучитися до мирного протесту 1 грудня 2013 року. ГУРТ поцікавився в Росави, як народилася ініціатива і чи відновить прихисток свою роботу на ці вихідні.

“Я мама, у мене маленька дитина, ще грудна. Я зрозуміла що можу підтримати чоловіка та інших, реалізувавши таку ініціативу. Вона народилася з власної потреби бути корисним справі. Не у всіх є поруч бабусі, сестри. Не всі можуть оплатити няньку. А далі все просто – клич друзям і знайомим, і вони вже тут. Приміщення Олени Єгорової – центру, де я викладаю для діточок. Дівчата, її співробітниці та мої друзі прийшли допомогти. Мами відразу відгукнулися. Було 8 дітей від 1,3 до 7 років, які з нами перебували цілий день, поки мами стояли на Майдані. Чудові, виховані, чемні діти гралися, спали, їли. Ніхто не сумував.

Ми організувались і готові робити це в такому режимі, коли є потреба. Заохочуємо інших організовуватись таким чином. Чоловікам потрібна допомога – не обов’язково пліч-опліч. Є багато волонтерської роботи, яку можуть і хочуть виконувати жінки. Такий час, коли не треба вишукувати лукавості, треба думати, чим ти можеш бути корисний”.

А як Ви підтримуєте Євромайдан?

 


Підготувала: Євгенія Кравченко
Джерело фото: https://www.facebook.com/RosavaMusic