Leleka

29 листопада  на базі Сумського державного університету відбувся Форум для представників громадських організацій та волонтерів. Учасники мали змогу поділитись кращими практиками та досвідом налагодження співпраці неурядових громадських організацій та влади, обговорити українські та міжнародні підходи до волонтерства.

Захід став майданчиком для демонстрації досвіду соціально-орієнтованої громадської діяльності на регіональному рівні, обміну ідеями, презентації  успішних історій, пошуку можливостей для розвитку та партнерства. Учасникам було запропоновано дві різнопланові сесії. Під час першої з них гості обговорювали питання підвищення  інституційної спроможності громадських організацій шляхом налагодження дієвих комунікацій з владою. Експертка з політології Андріана Костенко зауважила, що наразі в громадському секторі назріло усвідомлення потреби об’єднання зусиль на захист інтересів громади, поєднання потенціалу громадського та академічного середовища у вирішенні соціально значущих питань.

В другій сесії присутні разом з волонтеркою Корпусу Миру Ешлі Вічман поспілкувались на тему «Волонтерство як зміна  життя громад», де пані Вічман розповіла про кращі волонтерські  практики в Сполучених штатах Америки та в світі. Крім того, представниця Сумської ГО «Калинове гроно» психолог Оксана Корсун запропонувала презентацію зі власним баченням ролі волонтерів у вирішенні місцевих проблем Сумщини. Наприкінці заходу учасники погодились з потребою створення Банку волонтерського руху.

Організаторами форуму виступили команда проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ», громадські організації «Рада молодих вчених»,  «Калинове гроно», Сумська обласна громадська організація «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини». Організатори Форуму наголосили на важливості використання інструментів нових медіа для створення коаліцій, поширення інформації, обміну практиками громадської діяльності, спільного лобіювання інтересів у владних структурах.

Загалом у Форумі взяло участь більше 20 представників неурядових громадських організацій, у тому числі представники міської та обласної Громадських рад при органах влади, а також студенти, волонтери, представники влади, ЗМІ та всі небайдужі.