Керівник проекту обговорила актуальні питання розвитку сім’ї у сучасній Україні

Leleka

Керівник проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах» Ніна Світайло взяла участь у науково-методичному семінарі- нараді з питань впровадження Програми підготовки молоді до подружнього життя.

Організаторами семінару-наради  виступили Міністерство соціальної політики України та  Департамент соціального захисту населення Сумської ОДА у партнерстві з Проектом Програми розвитку ООН «Підтримка реформи соціального сектору в Україні».

Участь у роботі семінару-наради взяли представники Мінсоцполітики України, структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, освіти і науки, охорони здоров’я, центрів соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді, а також науковці та представники громадських організацій  Сумської, Полтавської та Харківської областей.

Учасники обговорили актуальні питання розвитку сім’ї  у сучасній Україні, досвід впровадження системної підготовки молоді до шлюбу, переваги та ризики, що супроводжують цей процес.

В ході семінару також було представлено  досвід роботи Сумського державного університету зі студентською молоддю та молодими сім’ями по формуванню та укріпленню сімейних цінностей та означено шляхи майбутньої співпраці науковців університету в рамках реалізації Державної цільової програми підтримки сім’ї до 2016 року, зокрема по впровадженню відповідних навчальних програм для молоді Сумщини.