У СумДУ обговорили можливості поєднання професійних та сімейних обов’язків студентів у ВНЗ

Leleka

На базі Сумського державного університету спільно з Інститутом інноваційних технологій та змісту освіти МОН України 23 квітня 2014 року проведено Всеукраїнську науково-практичну on-line конференцію «Впровадження європейських стандартів в навчально-виховний процес ВНЗ щодо поєднання професійних та сімейних обов’язків студентів».

Організатори конференції ставили за мету обговорення актуальних питаньвпровадження у навчально-виховний процес ВНЗ світових практик щодо підготовки студентів до сімейного життя, а також обмін досвідом поширення інноваційних виховних технологій у сфері  формування сімейних цінностей у студентської молоді. 

В ході підготовки конференції було узагальнено існуючий досвід роботи ВНЗ України та видано для учасників конференції збірник інноваційних виховних технологій – навчально-методичний посібник «Соціально-педагогічна діяльність вищих навчальних закладів щодо формування сімейних цінностей у студентської молоді», який був успішно презентований  в ході конференції.

Більшість учасників працювала в on-line режимі. Крім того, в «живому режимі» працювала секція молодих науковців СумДУ, для яких фахівці Центру підтримки сім’ї СумДУ Савельєва Ю.М., Скрипка О.О. та практичні психологи університету Сахно П.І., Колісник Л.О. провели майстер-клас та презентації по впровадженню компонентів ініціативи «Університет дружній до сім’ї».

Проведений захід став додатковим кроком у поширенні досвіду Сумського державного університету, накопиченого в рамках реалізації проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ».