Незвичайні імена в Україні

Leleka

В Україні стає все більше дітей з дивними іменами.

Всі, мабуть, чули народне прислів’я «як дитя назвати, так воно в життя і піде». Останніми роками існує тенденція давати дітям в Україні незвичайні імена. Хлопчик Леонардо да Вінчі чи дівчинка, яку звуть Принцеса. Співробітники РАГСів зобов'язані вписувати у свідоцтво про народження будь-яке ім’я, яке скажуть батьки. Але психологи попереджають - дивовижні імена можуть зіпсувати малюкові все життя.

Одна, не зважаючи на застереження лікарів, в Україні це вже звичайна справа - коли батьки дають дітям незвичайні імена.

Співробітники РАГСів кажуть, що їх вже важко чимось здивувати. Адже кожен місяць реєструють близько десяти відсотків імен, яких не знайдеш в жодному словнику. Деякі батьки придумують імена самі - скільки фантазії вистачить. Законодавчих заборон для тат і мам - немає ніяких. Навіть поєднання чотирьох приголосних, трьох голосних - немає ніяких обмежень з приводу написання імені.

У Державній реєстраційній службі ведуть список незвичайних імен, які стають все більш популярними, серед них є такі: Мадонна, Принцеса, Попелюшка, Радість, Квітка, Весна, Росіянна, Ізумруда. Хлопчачі - ЛеонардоДаВінчі, Амфілохій, Каан.

Також останнім часом набувають популярності імена пов’язані з подіями в країні, зокрема політичними. Так, нещодавно з'явилося революційне креативне ім'я для дівчаток - Майданелла. Також відомий випадок, що українська сім’я назвала хлопчика Янукович. У його свідоцтві записано Бережанський Янукович Іванович.

Дитячі психологи вважають - якщо ім'я милозвучне і не викликає негативних асоціацій - маляті буде легше стати своїм у колективі. Якщо ж ім'я звучить дико - дитина приречена на глузування. А ще на негативні переживання. Дитина більшу частину свого життя живе з ненавистю до себе та до своїх батьків. Вона розуміє, що ім’я могло бути іншім - могло бути гарним. За законами України - дитина може сама поміняти собі ім'я тільки в шістнадцять років.

А от у Німеччині - чиновники мають право взагалі не реєструвати ім'я, яке може зашкодити малюкові. Наприклад в Лейпцигу - батьки, які хотіли назвати дітей Мак-Дональдсом, Порше і Віскі, - отримали категоричну відмову.