Послання з нагоди міжнародного дня сімей

Leleka

Святкуючи цього року Міжнародний день сімей, ми визнаємо суттєвий внесок сімей у виконання місії Організації Об'єднаних Націй. Надаючи економічну і емоційну підтримку своїм членам, сім'ї сприяють вихованню продуктивних і дбайливих громадян, які прагнуть до підвищення загального добробуту. Міцні та процвітаючі сім'ї сприяють скороченню масштабів бідності, поліпшенню добробуту матерів, заохоченню гендерної рівності та захисту прав людини.

Надання допомоги сім'ям має вирішальне значення для розкриття їх повного потенціалу . Це означає облік їх потреб при розробці політики в галузі розвитку та врахування їх інтересів при врегулюванні конфліктів, а також заохочення рівного поводження з усіма сім'ями, незалежно від їх структури. У міру того як ми наполегливо просуваємося до більш сталого майбутнього, здійснюємо цілі в галузі розвитку, сформульовані в Декларації тисячоліття, розробляємо нову порядку денного в галузі розвитку і ведемо боротьбу зі зміною клімату, нам слід мобілізувати для цих цілей зусилля всіх сімей світу.

У цей Міжнародний день сімей давайте прагнути зміцнювати ці невеликі, але життєво важливі для кожного суспільства осередки, щоб ми як єдина людська родина могли рухатися по шляху подальшого прогресу.