Сімейні свята у Сумах: весело та з користю

Leleka

Цьогоріч травневий тиждень, який розпочався 11 травня святкуванням Дня матері, відзначився цілою низкою заходів, присвячених питанням планування сім’ї, які було проведено спільними зусиллями Сумського держуніверситету та громадської організації «Інтелект Сумщини». Завершилась ця інформаційна кампанія символічно у День сім’ї, що святкувався у Сумах 17 травня.

Так, впродовж тижня відбулись 2 семінари під загальною назвою «Репродуктивне здоров`я, спадковість, планування сім`ї та догляд за дитиною перших двох років життя». Поряд з семінарами, які провела лікар-генетик, було організовано бібліотечну виставку, присвячену цій же темі. Учасниками заходів стали як студенти, так і зацікавлені представники трудового колективу СумДУ. Під час семінарів відбулось обговорення особливостей функціонування репродуктивної системи чоловічого та жіночого організму, розглянуто етичні аспекти відповідальності за статеву поведінку представників обох статей, питання адекватності очікувань від «іншої половинки», особистісного контролю за вчинки по відношенню до себе та свого партнера/партнерки. 

Сумчани та гості міста змогли долучитись до інформаційної кампанії з планування сім’ї під час міського заходу «Сумщина – край щасливих сімей», що проходив 17 травня впродовж кількох годин на центральній вулиці міста. Учасники події мали приємну нагоду провести час весело та з користю: святкова програма привертала увагу до цінності сім’ї та любові, а всім зацікавленим роздавались буклети «Для закоханих: плануй своє життя» та «Запланований вибір». 

Заходи тижня проходили у рамках проекту ГО «Інтелект Сумщини» «Збережи життя: здоров’я і відповідальність заради дітей і майбутнього» в межах Програми "Здоров’я жінок України" Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Основна мета проекту - захист репродуктивного здоров'я українських жінок та подружжя за рахунок ширшого використання належних і ефективних сучасних методів контрацепції як альтернативи небажаній вагітності та абортам.